Πόσο κοστίζει η κατασκευή ιστοσελίδας. Πως γίνεται η χρέωση;

poso-kostizei-i-kataskevi-istoselidas


Η κοστολόγηση μιας ιστοσελίδας μπορεί να είναι μια αρκετά σύνθετη διαδικασία και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Για το λόγο αυτό, έχουμε σχεδιάσει κάποιες έτοιμες ολοκληρωμένες λύσεις ώστε να υπάρχει ένα ενδεικτικό κόστος. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


Η διαδικασία πληρωμής έχει ως εξής:


  • Απλές / Τυπικές ιστοσελίδες: 40% προκαταβολή, 30% μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμαστική έκδοση, 30% μόλις δημοσιευθεί το έργο στο διαδίκτυο.
  • Μεγάλες ιστοσελίδες / E-shops / Web εφαρμογές: 35% προκαταβολή, 35% σε ένα αμοιβαίως συμφωνηθέν χρονικό ορόσημο, και 30% με την παράδοση του έργου.
  • Σχετικά με τους τρόπους πληρωμής, είμαστε αρκετά ευέλικτοι  - δεχόμαστε μετρητά, επιταγές, ή τραπεζικά εμβάσματα.


Τι πληροφορίες χρειάζεστε για να κάνετε μια πρώτη εκτίμηση του κόστους;


Για ένα τυπικό website, χρειάζεται να γνωρίζουμε τη δομή του περιεχομένου (site map) ή, με άλλα λόγια, τι επιλογές πρέπει να έχει το μενού. Παράλληλα, θα ήταν χρήσιμο να μας πείτε σε πόσες γλώσσες (και ποιες) θα υλοποιηθεί, το ύφος που θέλετε να αποπνέει, και τι επιπλέον λειτουργίες επιθυμείτε να διαθέτει (π.χ. newsletter, photo gallery, google maps, social media, forum, blog, κλπ)


Επίσης, ένα πρόχειρο σχέδιο του πώς φαντάζεστε το τελικό αποτέλεσμα, ή κάποια ενδεικτικά sites που σας αρέσουν, θα βοηθούσε εξαιρετικά το έργο μας.


Ποιο είναι το τυπικό χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή ενός website;


Η διαδικασία ανάπτυξης ενός website εξαρτάται από λύση που θα επιλέξετε και από τις απαιτήσεις σας. Ένα τυπικό έργο κατασκευής ιστοσελίδας διαρκεί 20 με 30 εργάσιμες, με την προϋποθεση ότι όλο το απαραίτητο υλικό (κείμενα, φωτογραφίες, κ.λπ.) μας παραδοθεί εγκαίρως.


Για ένα πιο ακριβές χρονοδιάγραμμα, επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας τις απαιτήσεις σας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια.


Τι τεχνολογίες χρησιμοποιείτε;


Επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε τεχνολογίες ανοικτού κώδικα (open-source) Wordpress, Joomla, Drupal, όπως και  PHP, Java, MySQL, XHTML, καθώς είναι πιο οικονομικές και υποστηρίζονται από μια παγκόσμια κοινότητα από developers. Επιπλέον, ο ιστοχώρος σας μπορεί να δεχθεί τροποποιήσεις ακόμα κι αν στο μέλλον αλλάξετε συνεργάτες.


Παρόλα αυτά, εάν μας ζητηθεί, μπορούμε να φιλοξενήσουμε οποιαδήποτε τεχνολογία απαιτήσετε.


Κάνετε βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης (SEO) στις ιστοσελίδες που σχεδιάζετε;


Ναι, βεβαίως! Όλες οι υλοποιήσεις μας περιλαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ τη βασική βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης. Για προχωρημένες τεχνικές SEO έχουμε ειδικά πακέτα ανάλογα με τις λέξεις-κλειδιά που επιθυμείτε, τον τρέχων κώδικα της σελίδας σας, κλπ. Ενημερώστε μας και θα χαρούμε να σας εξηγήσουμε τις λεπτομέρειες!


Προσφέρετε και φιλοξενία με την κατασκευή της ιστοσελίδας;


Η παροχή φιλοξενίας είναι μια υπηρεσία που προσφέρουμε μόνο σε πελάτες που μας προσλαμβάνουν για να σχεδιάσουμε ή να αναβαθμίσουμε την ιστοσελίδα τους. Το προσωπικό μας θα σας βοηθήσει και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για εσάς αναφορικά με τη φιλοξενία, τους λογαριασμούς e-mail, τις βάσεις δεδομένων, κλπ ώστε να μην χρειαστεί να χάσετε εσείς χρόνο με αυτά.


Μπορώ να επιλέξω τον αγαπημένο μου πάροχο φιλοξενίας, αλλά να χτίσετε το site μου εσείς;


Φυσικά! Μόλις ολοκληρώσουμε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας και σας την παραδώσουμε, είστε ελεύθερος να κάνετε ό,τι πιστεύετε καλύτερο για την επιχείρηση σας.


Τι γίνεται στην περίπτωση που θέλω απλώς να αναβαθμίσω την ιστοσελίδα μου;


Συνήθως, εκτελούμε μικρές αλλαγές στις σελίδες που έχουμε αναπτύξει δίχως χρέωση. Στις περιπτώσεις, όμως, που αυτές οι αλλαγές θα ξεπεράσουν την 1 ώρα εργασίας, θα προετοιμάσουμε μια γραπτή προσφορά με τις λεπτομέρειες και το κόστος που θα χρειαστεί.


Τι γίνεται εάν θέλω αλλαγές σε ένα website που έχει υλοποιηθεί από άλλη εταιρία;


Σε αυτή την περίπτωση, θα χαρούμε να βοηθήσουμε, όμως σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος ανάλογα με το πως έχει υλοποιηθεί (σε κώδικα) η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.


Τι είναι στατική και τι δυναμική ιστοσελίδα;


Μια βασική ερώτηση που προκύπτει κατά την αρχική συζήτηση για την κατασκευή μίας ιστοσελίδας είναι αν θα είναι στατική ή δυναμική.


Με τον όρο στατική εννοούμε μία ιστοσελίδα που περιέχει μόνιμο περιεχόμενο, δηλαδή τα κείμενα, οι φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο περιεχόμενο περιέχει καταχωρείται κατά την κατασκευή της και για την τροποποίηση του χρειάζεται η επέμβαση εξειδικευμένου επαγγελματία.


Προτιμάται όταν επιθυμούμε μια απλή παρουσία στο διαδίκτυο και δεν υπάρχει ανάγκη συχνής τροποποίησης του περιεχομένου, όπως πχ στην ιστοσελίδα ενός εστιατορίου, ενός κομμωτηρίου, ενός ιατρείου κλπ.


Δυναμική ιστοσελίδα, γενικά, ονομάζουμε μία ιστοσελίδα που στηρίζεται σε μία βάση δεδομένων για την αποθήκευση του περιεχομένου της, των χρηστών της, αλλά και άλλων πληροφοριών. Συνήθως, ταυτίζεται με ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System – CMS). Τα συστήματα αυτά παρέχουν την δυνατότητα τροποποίησης του περιεχομένου της ιστοσελίδας με έναν εύκολο και φιλικό τρόπο έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας να μπορεί να διαχειριστεί μόνος του το περιεχόμενο (κείμενα, φωτογραφίες κλπ) της ιστοσελίδας χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις.


Η δυναμική ιστοσελίδα προτείνεται όταν υπάρχει ανάγκη συχνής προσθήκης – τροποποίησης του περιεχομένου όπως για την ανάρτηση ανακοινώσεων, ειδήσεων, νέων προσφορών κλπ. Ειδικά σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shops) η χρήση της είναι επιβεβλημένη.


Συζητώντας μαζί σας και ακούγοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες σας, εμείς μπορούμε να σας προτείνουμε τον κατάλληλο τύπο για την ιστοσελίδα σας έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε να κάνετε την πιο συμφέρουσα επιλογή.


Τι είναι το SEO;


Το SEO είναι τα αρχικά για τον όρο Search Engine Optimization ή αλλιώς βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης (π.χ. google). Ο όρος δηλώνει μια σειρά ενεργειών που γίνονται για να βελτιστοποιήσουν την κατάταξη της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα μιας μηχανής αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις / φράσεις αναζήτησης. Οι ενέργειες αυτές μπορούν χωριστούν σε δύο βασικές κατηγορίες, αυτές που μπορούν γίνουν εντός της ιστοσελίδας (on site SEO) και αυτές που γίνονται εκτός της ιστοσελίδας (off site SEO).


Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει ενέργειες που αφορούν τεχνικά ζητήματα στην κατασκευή της ιστοσελίδας (π.χ. ταχύτητα φόρτωσης, κατάλληλη δόμηση του περιεχομένου) αλλά και ζητήματα που αφορούν το περιεχόμενο (κείμενα) της ιστοσελίδας, π.χ. να περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα οι κατάλληλες λέξεις κλειδιά. Η εταιρία μας φροντίζει πάντα όλα τα τεχνικά θέματα έτσι η ιστοσελίδα να είναι φιλική προς της μηχανές αναζήτησης και επίσης σας παρέχει τις κατάλληλες συμβουλές έτσι ώστε τα κείμενα τις ιστοσελίδας να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα ως προς την θέμα αυτό.


Η δεύτερη κατηγορία αφορά τις ενέργειες που κυρίως αφορούν την δημιουργία συσχετίσεων των υπόλοιπων ιστοσελίδων με την δικιά σας. Οι σύνδεσμοι (links) προς την δικιά σας ιστοσελίδα που υπάρχουν σε άλλες ιστοσελίδες, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις μηχανές αναζήτησης. Το περιεχόμενο και η δημοτικότητα αυτών των ιστοσελίδων που περιέχουν τους συνδέσμους προς την δικιά σας σελίδα έχει επίσης μεγάλη σημασία. Η εταιρία μας αναλαμβάνει την καταχώρηση συνδέσμων προς την ιστοσελίδα σας σε γνωστούς επαγγελματικούς καταλόγους όπως της Forthnet, του In.gr κ.α. όπου η καταχώρηση σε αυτούς είναι δωρεάν. Η διαδικασία αυτή όμως μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω με την δημιουργία και την δημοσίευση κειμένων σε άλλες ιστοσελίδες σχετικά με την ιστοσελίδα σας. Το βήμα αυτό συνήθως το αναλαμβάνουν εξειδικευμένες εταιρίες με αυξημένο σχετικά κόστος.


Γενικά πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η κατάταξη της ιστοσελίδας σας στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και σίγουρα πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί απέναντι σε προσφορές που σας υπόσχονται «πρωτιές» ανεξαρτήτως του είδους και του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Για παράδειγμα είναι πολύ δύσκολο να πετύχετε να κατατάξετε την ιστοσελίδα σας στις πρώτες θέσεις για την αναζήτηση «εκτυπωτές» καθώς σε αυτήν την αναζήτηση κατατάσσονται πρώτες μεγάλες και εδραιωμένες ιστοσελίδες (Πλαίσιο, Multirama, κλπ). Από την άλλη πλευρά υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις εξειδικευμένων αναζητήσεων όπου η βελτιστοποίηση της κατάταξης μπορεί να είναι πολύ εύκολή λόγο του χαμηλού ανταγωνισμού.


Τι είναι το Domain name;


To Domain name ή αλλιώς Όνομα Χώρου ή Τομέα είναι το όνομα (διεύθυνση) που αντιστοιχεί στην ιστοσελίδα σας και την κάνει μοναδική μέσα στο σύνολο των ιστοσελίδων του διαδικτύου. Για παράδειγμα το domain name της δικιά μας ιστοσελίδας είναι seomarketing.gr.


Tα domain names με κατάληξη .gr έχουν ελάχιστο διάστημα κατοχύρωσης τα δύο έτη και η κατοχύρωσή τους γίνεται από την ΕΕΤΤ. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα κατοχύρωσης ονομάτων με άλλες καταλήξεις όπως .com, .eu., com.gr, κλπ


Η επιλογή ενός ονόματος είναι σημαντική και γι’ αυτό υπάρχουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές:


  • Το ονόματα θα πρέπει να είναι σύντομα και εύκολα στην απομνημόνευση.
  • Θα πρέπει να μην αφήνουν αμφιβολίες για τη σωστή γραφή τους με λατινικούς χαρακτήρες . Για παράδειγμα η λέξη «Ανταλλακτικά» είναι πιθανόν να γραφτεί ως «antallaktika» ή «adalaktika».
  • Είναι χρήσιμο να περιέχει λέξη συναφή με το αντικείμενό σας ή να περιγράφει τη δραστηριότητά σας. Εναλλακτικά, μπορεί να είναι απλώς η επωνυμία της επιχείρησής σας.


Τι είναι το hosting (φιλοξενία ιστοσελίδας);


Η φιλοξενία ιστοσελίδων (Web Hosting ή απλά hosting) είναι η διαδικτυακή υπηρεσία που σας παρέχει την δυνατότητα να έχετε την ιστοσελίδα σας συνεχώς αναρτημένη στο Διαδίκτυο. Δηλαδή με απλά λόγια, μισθώνετε μία θέση (χώρο) σε έναν υπολογιστή που βρίσκετε σε μία εγκατάσταση (data center) με πολύ γρήγορή σύνδεση στο διαδίκτυο και αδιάλειπτη παροχή ρεύματος έτσι ώστε να εξασφαλίσετε ότι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας θα έχουν πάντα πρόσβαση σε αυτήν.


Ποια είναι τα βήματα που απαιτούνται για την δημιουργία της παρουσίας σας στο ίντερνετ;


Τα βήματα που απαιτούνται για την δημιουργία της παρουσίας της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο, δηλαδή την κατασκευή της ιστοσελίδας είναι τα εξής:


  • Κατοχύρωση ονόματος (domain name)
  • Κατασκευή της ιστοσελίδας, στο βήμα αυτό η ιστοσελίδας σας παίρνει «σάρκα και οστά». Γίνεται η επιλογή του κατάλληλου τύπου (στατική ιστοσελίδα, δυναμική ιστοσελίδα, e-shop κ.λπ). Σχεδιάζεται το εικαστικό θέμα της ιστοσελίδας (σκελετός, χρώματα, διακοσμητικά στοιχεία, κ.λπ). Προστίθεται το περιεχόμενο δηλαδή τα κείμενα, οι φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο θέλετε να συμπεριληφθεί στην ιστοσελίδα. Τέλος γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας.
  • Φιλοξενία., σε αυτό το βήμα η ιστοσελίδα σας «ανεβαίνει» στο διαδίκτυο και είναι έτοιμη να δεχθεί επισκέπτες. δείτε τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδων στις παραπάνω ενότητες.

Η εταιρία μας είναι σε θέση να αναλάβει όλα τα παραπάνω βήματα έτσι ώστε να σας παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις και να αποτελέσει τον αξιόπιστο συνεργάτη σας στο θέμα αυτό.


Επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e-mail και θα σας ενημερώσουμε άμεσα και χωρίς χρέωση για οποιαδήποτε θέμα σχετικά με την κατασκευή της ιστοσελίδας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια