Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Βοηθάει τις επιχειρήσεις;

veltistopoiisi-michanon-anazitisis-voithaei-tis-epicheiriseis

Αν έχετε επιχείρηση ή ακόμη και αν σκέφτεστε να ανοίξετε μία, σίγουρα θα έχετε ακούσει για το περίφημο internet marketing και το πόσο απαραίτητο είναι για τις επιχειρήσεις στις μέρες μας. Ο λόγος που ισχύει αυτό, είναι το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών πλέον χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά το internet για να ψάξει νέα προϊόντα και υπηρεσίες, να ενημερωθεί γι’ αυτά και να τα αγοράσει. Οι μέρες που περιμέναμε τις διαφημίσεις στη τηλεόραση ή τα περιοδικά για να μάθουμε για τα νέα προϊόντα που μας ενδιέφεραν, έχουν περάσει και μάλλον ανεπιστρεπτί κιόλας. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι όποιος ψάχνει υποψήφιους πελάτες, θα πρέπει να τους αναζητήσει στο διαδίκτυο.

Για να καταλάβει κανείς τη σημασία του seo ελλάδα και το πώς μπορεί να βοηθήσει μία επιχείρηση να αναπτυχθεί, καλό είναι να ρίξουμε μία λεπτομερή ματιά σε μία από τις κυριότερες πτυχές του, αν όχι τη κυριότερη: το Search Engine Optimization ή SEO. Για να καταλάβετε όμως πως δουλεύει αυτό και πως μπορεί να σας βοηθήσει, θα πρέπει πρώτα να μιλήσουμε λίγο για το πώς δουλεύει το internet γενικότερα.

Οι μηχανές αναζήτησης και το διαδίκτυο

Όπως είμαι σίγουρος ότι ξέρετε ή έχετε καταλάβει, το διαδίκτυο είναι απλά απέραντο, για να μην πω άπειρο και φανώ υπερβολικός. Περιέχει κυριολεκτικά εκατομμύρια σελίδες και άπειρα terabytes πληροφοριών. Ο μόνος τρόπος για να βρούμε αυτό που ψάχνουμε λοιπόν, είναι να χρησιμοποιήσουμε τις περίφημες μηχανές αναζήτησης, όπως τη Google. Αυτές οι μηχανές στην ουσία ψάχνουν τις ιστοσελίδες και μας προβάλλουν στις σελίδες των αποτελεσμάτων κάθε αναζήτησης τις πιο σχετικές, έτσι ώστε να βρούμε ακριβώς αυτό που ψάχνουμε. 

Για να μας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο μάλιστα, φροντίζουν να κατατάξουν και τις σχετικές ιστοσελίδες στα αποτελέσματα τους ανάλογα με τη σχετικότητα τους και κάποια άλλα κριτήρια, όπως τη φιλικότητα προς τον χρήστη. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η κατάταξη είναι πολύ σημαντικός για κάθε μηχανή αναζήτησης, καθώς αυτός είναι που στην ουσία την κάνει να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της, γι’ αυτό και κάθε μηχανή αποσκοπεί να βοηθήσει τους χρήστες της όχι μόνο να βρουν αυτό που ψάχνουν, αλλά να το βρουν κι εύκολα και γρήγορα στις σχετικές ιστοσελίδες.

Οι μηχανές αναζήτησης και το SEO

SEO σημαίνει βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και στην ουσία πρόκειται για μία διαδικασία μέσω της οποίας ένας Greece SEO Expert φροντίζει ώστε μία ιστοσελίδα να πληροί τα κριτήρια κατάταξης των μηχανών αναζήτησης – ή τουλάχιστον τα πιο σημαντικά καθώς είναι χιλιάδες και δεν τα ξέρει κανείς όλα, πέρα από τους προγραμματιστές των αλγόριθμων της κάθε εταιρείας – έτσι ώστε αυτή να πετυχαίνει πάντα υψηλές κατατάξεις και να βγαίνει πάντα πάνω από τις ανταγωνιστικές ιστοσελίδες. Το SEO έχει πολλές πτυχές, αλλά οι κυριότερες είναι η σωστή κατασκευή ιστοσελίδων και η συγγραφή περιεχομένου για το διαδίκτυο.

Πως το SEO βοηθά μία επιχείρηση

Η σειρά κατάταξης στις σελίδες αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις είναι πολύ σημαντική για την ιστοσελίδα μίας επιχείρησης. Όσο πιο ψηλά είναι μία ιστοσελίδα στις κατατάξεις, τόσο περισσότερες είναι και οι πιθανότητες να την «κλικάρει» ο χρήστης που έκανε την σχετική έρευνα. Οπότε αν μία ιστοσελίδα βγαίνει σε υψηλότερη θέση από αυτές που έχουν οι κύριοι ανταγωνιστές της, θα έχει και περισσότερο traffic από αυτές και περισσότερο traffic σημαίνει περισσότεροι πιθανοί πελάτες και περισσότερες πωλήσεις.

Ένας ειδικός στο SEO, ειδικά αν έχει από πίσω του μία μεγάλη επιχείρηση του κλάδου όπως το seomarketing.gr, θα «αναλύσει» τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών του πελάτη του και θα φροντίσει να πληροί η δική του τα κριτήρια κατάταξης καλύτερα από αυτές.

Αυτό που κάνει το SEO να ξεχωρίζει από την πιο «εύκολη λύση» για την προώθηση ιστοσελίδων, τη διαφήμιση Google AdWords δηλαδή, είναι το γεγονός ότι τα οφέλη του παραμένουν ακόμη και μετά τη λύση της συνεργασίας με τον ειδικό ή την εταιρεία που θα αναλάβει την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων.

Το SEO στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια κι έχει δώσει δουλειά σε πολλούς ανέργους. Αν λοιπόν έχετε επιχείρηση και σας ενδιαφέρει η διαφήμιση στο διαδίκτυο, το SEO μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια