Ψεύτικη επισκεψιμότητα. Όχι στο website traffic bot

pseftiki-episkepsimotita-website-traffic-bot

Αρκετοί αδαείς που έχουν φτιάξει πρόσφατα κάποιο ιστότοπο και δεν μπαίνει κανένας χρήστης μέσα στο website του από τα οργανικά αποτελέσματα της Google, της Yahoo, του Bing κ.λπ, απογοητεύονται και αναζητούν εύκολους τρόπους για να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την επισκεψιμότητα στην διαδικτυακή τοποθεσία τους. 

Ωστόσο επειδή η διαφήμιση στο Google AdWords και το Facebook ads κοστίζει σχετικά ακριβά και είναι ασύμφορη για την πλειονότητα των ατόμων που έχουν στην κατοχή τους κάποιον ιστότοπο ή ιστολόγιο,  αφού το κόστος ανά επισκέπτη ξεκινάει από τα 0.10 και μπορεί να φτάσει μέχρι μερικά ευρώ, που σημαίνει ότι για 1.000 επισκέπτες μπορεί να πληρώσεις από 100 ευρώ και παραπάνω. 

Επομένως η τυπική διαφήμιση από τα καθιερωμένα κανάλια προώθησης καθίσταται δυσπρόσιτη, αναγκάζοντας τους κατεργάρηδες να προσφύγουν σε πονηρές πρακτικές, αγοράζοντας ψεύτικη επισκεψιμότητα (fake website traffic) από διάφορες αμφιλεγόμενες ιστοσελίδες που πωλούν σχετικά φθηνά τις υπηρεσίες τους, και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως αυτή η επισκεψιμότητα αποστέλλεται μέσω bot, και όχι με αληθινούς ανθρώπους. Και πιο συγκεκριμένα μπορείς να αγοράσεις 10.000 επισκέπτες για μόλις 10 ευρώ.

Website traffic bot

Παρόλο που σε θεωρητικό επίπεδο χαρακτηρίζεται ως κατώτερης ποιότητας η επισκεψιμότητα μέσω αυτής της τεχνικής, εν τούτοις αυτοί που λειτουργούν τα συγκεκριμένα συστήματα έχουν φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο που πλέον το Google analytics δεν μπορεί να κατανοήσει και να ξεχωρίσει ποιο είναι ψεύτικο και πιο αληθινό. Και σαφώς για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω τα ονόματα αυτών των ιστοσελίδων, γιατί επί της ουσίας θα είναι σαν να σας βάζω ιδέες για να πάτε να αγοράσετε τις υπηρεσίες τους.

Μάλιστα, μέσα από έρευνα που έχω κάνει για να διαπιστώσω την αποτελεσματικότητα αυτών των συστημάτων που στέλνουν μέσω bot το πληρωμένο Traffic, παρατήρησα ότι όντως έχουν την ικανότητα να στέλνουν ψεύτικη επισκεψιμότητα και να φαίνεται στο google analytics πως έρχεται μέσα από τις μηχανές αναζήτησης. Δηλαδή αυτός ο όγκος επισκεπτών καταχωρείται κανονικά στα δεδομένα μέτρησης σαν να προέρχεται από τη φυσική πηγή. 

Όμως εδώ υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά που έρχεται να ανατρέψει αυτές τις κομπογιαννίτες μεθόδους. Συγκεκριμένα, αν και προσμετράται κανονικά στο analytics το σύνολο των επισκεπτών, η google το καταλαβαίνει χάρη στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει, αφού έρχονται μέσα από proxy και VPN, και φυσικά αρχίζει να τιμωρεί όσους ιστότοπους καταφεύγουν σε αυτές τις δόλιες πρακτικές που έχουν σκοπό να εξαπατήσουν κυρίως τους διαφημιζόμενους που θέλουν να διαφημιστούν σε αυτές τις διαδικτυακές τοποθεσίες. Θα σας εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.

Οι συνέπειες στο Google Adsense

Επειδή τυπικά η όλη διαδικασία θεωρείται παρεμπόριο και έχει ως βασικό σκοπό να χειραγωγήσει την διαφημιστική αγορά, και ιδιαίτερα τα διαφημιστικά δίκτυα, όσοι ιστότοποι αγοράζουν website traffic αποβάλλονται άμεσα από αυτές τις πλατφόρμες και δεν γίνονται δεκτοί ποτέ ξανά, ακόμη και αν συνετιστούν στο μέλλον οι επιτήδειοι. 

Εάν έχετε εισάγει διαφημίσεις από την πλατφόρμα του Google Adsense μην τυχόν διανοηθείτε να αγοράσετε επισκεψιμότητα αυτού του τύπου, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να κλείσετε το λογαριασμό σας, και μετά να παρακαλάτε διάφορους χορηγούς να σας δώσουν κανένα χαρτζιλίκι για να προωθήσουν την επιχείρησή τους μέσα από τη διαδικτυακή τοποθεσία σας, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο και σας το λέω εγώ που έχω μεγάλη εμπειρία σε τούτο τον τομέα.

Η Google τιμωρεί την ψεύτικη επισκεψιμότητα

Θα ξεκινήσω αναφέροντας τα προβλήματα που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν οι παραβάτες που εντοπιστούν από την Google. Αρχικά αυτοί οι ιστότοποι αρχίζουν και πέφτουν στα αποτελέσματα αναζήτησης για όσο καιρό συνεχίζεται αυτή η μεθοδολογία, και μπορεί να δεχτούν ακόμη και χειροκίνητη ποινή από τους διαχειριστές της Google που επιμελούνται το παρόν ζήτημα. Έχει γίνει χιλιάδες φορές μέχρι τώρα στην Ελλάδα, αλλά ως επί το πλείστον στο εξωτερικό, διότι εκεί διακυβεύονται περισσότερα συμφέροντα και πιο πολλά χρήματα.

Επομένως, το ερώτημα είναι αν αξίζει όλη αυτή η περιπέτεια για να δείξετε στον κόσμο πως δήθεν είστε ένα website υψηλού κύρους, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, επιδιώκοντας να εξαπατήσετε το ευρύ κοινό με τα υποτιθέμενα κατορθώματά σας. 

Προσωπικά θα σας απαντήσω με ειλικρίνεια πως απλά χάνετε το χρόνο σας, και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βγείτε κερδισμένοι σε βάθος χρόνου με τέτοιες ανόητες τεχνικές. Σας συνιστώ να ακολουθήσετε το δρόμο της ποιότητας, γράφοντας πρωτίστως καταπληκτικά άρθρα που θα είναι τουλάχιστον 2.000 λέξεων για να αναρριχηθούν ψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης, και κατά δεύτερο λόγο να επενδύσετε στο link Building, αποκτώντας μόνο ποιοτικούς συνδέσμους από πρωτοκλασάτα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως το Texnologia.Net  το Niata.Net, AthlitikaNea.gr κ.λπ, όπως και από οποιοδήποτε ιστότοπο είναι πιο κοντά με το αντικείμενο που ασχολείστε.

Κατανοώ πως είναι εξαιρετικά δύσκολο με τον τόσο μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στο διαδίκτυο να ρίχνεις αρκετά λεφτά για την απόκτηση backlinks πού είναι high domain authority, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο γιατί πρόκειται για επένδυση και αυτά τα χρήματα κάποια στιγμή θα επιστρέψουν πίσω, εφόσον εκμεταλλευτείτε σωστά και εμπορικά το site σας.

Επιπτώσεις αν σας αντιληφθούν οι διαφημιστές

Ασχολούμενος προσωπικά με τον χώρο του διαδικτύου ενεργά από το 2000, είχα την τύχη να δω αρκετές περιπτώσεις με τέτοιου είδους ευτράπελα που προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τους διαφημιστές, που και αυτοί με τη σειρά τους επιδιώκουν να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πελάτες τους, όπως κάνει οποιαδήποτε σοβαρή επιχειρηματική οντότητα που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να προοδεύσει, προχωρώντας μπροστά.

Σας πληροφορώ με πλήρη εντιμότητα ότι όσοι έχουν πιαστεί να εξαπατούν τις διαφημιστικές εταιρείες, είχαν άσχημα ξεμπερδέματα, διότι, πρωτίστως οι διαφημιστές προσπάθησαν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, και δεν αναφέρομαι στο Google Adsense, αλλά σε άλλα δίκτυα, γιατί πρόκειται καθαρά περί απάτης, που αν το καλοσκεφτείς το ζήτημα επισύρει και νομικές συνέπειες. 

Όμως το κυριότερο από όλα είναι πως εάν χαθεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο σου ή την επιχείρηση σου, κάνοντας τέτοιες μικρές απάτες, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα λερώσεις στη φήμη σου, και ως γνωστόν τα κακά νέα μαθαίνονται γρήγορα στην αγορά, και κανένας δεν πρόκειται στο μέλλον να σε προτιμήσει, ακόμη και αν γιγαντωθείς με την πάροδο των ετών. Η καλή φήμη δύσκολα αποκτάται και εύκολα χάνεται. 

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, είναι υποχρέωσή μου να τονίσω πως ποτέ μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις που θα σας εκθέσουν για να κερδίσετε μερικά ευρώ παραπάνω, ακόμη και αν έχετε κουραστεί από την σκληρή δουλειά που έχετε καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια, και θεωρείτε τον εαυτό σας αντικείμενο σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές σας που κερδίζουν περισσότερα με λιγότερη προσπάθεια. Να θυμάστε ότι δικαίωση θα έρθει και για εσάς, απλά χρειάζεται υπομονή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια