Δεν υπάρχει τέλειο πρόγραμμα στο Affiliate marketing

den-yparchei-teleio-programma-sto-affiliate-marketing


Εγκαινιάζοντας τη νέα ενότητα του SeoMarketing.gr, το Affiliate marketing, θα ξεκινήσουμε μια σειρά από affiliate marketing tips. Θα είναι σύντομα άρθρα (συνήθως πάνω από 250 λέξεις το κάθε ένα) που θα περιέχουν διάφορες συμβουλές, κόλπα, ιδέες σχετικά με τούτο το αντικείμενο


Κάποιες συμβουλές ίσως να τις ξέρετε, κάποιες ίσως να σας είναι αδιάφορες, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες που θα σας ενδιαφέρουν. Να σημειώσουμε ότι στην στήλη θα φιλοξενηθούν και άρθρα (ελπίζουμε και συνεντεύξεις) επιτυχημένων Affiliate marketers από την Ελλάδα.


Ας ξεκινήσουμε το πρώτο affiliate tip..


Μη χρησιμοποιείτε τα default banners του προγράμματος. Όσο ωραία και βολικά μπορεί να σας φαίνονται τα διαθέσιμα banners είναι αυτά που θα χρησιμοποιήσουν οι 9/10 affiliate που θα προωθήσουν επίσης το ίδιο πρόγραμμα. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε δικά σας banners που. Από προσωπική εμπειρία(είναι τακτική που χρησιμοποιώ και ο ίδιος) τα διαθέσιμα banners ως επί των πλείστων δεν περιέχουν σωστά δομημένα τις αναγκαίες πληροφορίες που θα οδηγούσαν σε lead.


Εν συντομία θα μπορούσαμε να πούμε πως τα custom banners που θα δημιουργήσετε θα σας προσφέρουν:


  • Καλύτερο εικαστικό αποτέλεσμα. 8/10 banners που προσφέρονται είναι απλά το λογότυπο της σελίδας με 2-3 γραμμές λόγια σε ένα λευκό background. Ένα καλύτερο εικαστικά banner θα προσελκύσει την προσοχή του επισκέπτη.
  • Θα περιέχει τα κατά τη γνώμη σας σημαντικότερα πλεονεκτήματα. Για να γίνει κατανοητό αυτό που αναφέρω θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Προωθώντας μια εταιρία web hosting, τα διαθέσιμα banners πιθανόν να αναφέρουν ότι είναι πολύ οικονομικά, οτι προσφέρουν 100% uptime κτλ αλλά τίποτα για τη τοποθεσία του server (Ευρώπη, ΗΠΑ). Εσείς γνωρίζετε καλύτερα το κοινό σας και θα γνωρίζετε σημαντικά στοιχεία όπως ότι οι επισκέπτες σας (ιδιαίτερα αν πρόκειται για σχετικό φόρουμ όπου υπάρχει καθημερινή αλληλεπίδραση με τους χρήστες/επισκέπτες) είναι απογοητευμένοι από τα loading times των αμερικανικών datacenters κτλ. Σε ένα custom banner θα μπορούσατε να αναφέρετε ότι υπάρχει γρήγορο loading time σε Ευρωπαϊκούς, Ελληνικούς servers.
  • Lightweight γραφικά. Μου έχει τύχει να βάλω .gif banner, το οποίο φόρτωνε από εξωτερική σελίδα(του affiliate δικτύου) και ήταν 256ΚΒ! Ένα απλό "save image for web.." που έκανα το ίδιο γραφικό σε .png στο photoshop με ανεπαίσθητη απώλεια ποιότητας μείωσε το μέγεθος της εικόνας στο 1/4.
  • Θα ξεχωρίζετε! Ένα επαναλαμβανόμενο διαφημιστικό banner που το βλέπεις σε κάθε σελίδα που μπαίνεις απλά δε σου έλκει πλέον την προσοχή, το αγνοείς. Πολύ πιθανόν μάλιστα ο χρήστης να έχει ήδη κλικάρει το ίδιο banner σε άλλη σελίδα. Σύμφωνα με τον νόμο των cookies, είναι χαμένος για εσάς..


Τέλος, να αναφέρω ότι σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε τα διαθέσιμα banners, να προτιμάτε να τα ανεβάσετε στο δικό σας hosting προκειμένου να αποφύγετε καθυστερήσεις φόρτωσης εικόνων απο τρίτες σελίδες.


Δεν υπάρχει το τέλειο πρόγραμμα στο Affiliate marketing


Συνεχίζοντας τη σειρά Affiliate marketing tips, σήμερα θα δυσαρεστήσουμε πολλούς. Η γνωστή και χιλιοειπωμένη ερώτηση που βλέπω σε τόσα fora καθημερινώς «Ποιο είναι το καλύτερο affiliate πρόγραμμα;».


Δεν υπάρχει το τέλειο πρόγραμμα. Υπάρχουν(ίσως όχι τόσο στην ελληνική affiliate σκηνή) πολλές επιλογές και το καθένα αποδίδει διαφορετικά. Πιθανόν να έχετε δει και εσείς στην παραπάνω ερώτηση απαντήσεις τύπου «Το Χ πρόγραμμα είναι το καλύτερο, έχω κερδίσει Υ χιλιάδες δολλάρια με αυτό! Το προτείνω ανεξαιρέτως!» αλλά όταν έρθει η ώρα που το δοκιμάζετε εσείς το πρόγραμμα να βλέπετε ένα τεράστιο μηδενικό. Τότε μόνον -δυστυχώς- θα αναρωτηθείτε «Πώς γίνεται αυτό;»  »Ψέματα μου έλεγε ο ανόητος» ίσως πουν άλλοι.


Πρώτον, το γεγονός οτι αυτός τα κατάφερε με το Χ πρόγραμμα δεν σημαίνει οτι θα τα καταφέρετε και εσείς. Μπορεί να είναι ένα προϊόν στο οποίο ο τύπος να είναι expert, να γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες και να έχει πολύ καλό targetted κοινό.


Δεύτερον, όλοι αυτοί που λένε ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα για αυτούς (είτε φέρουν για αποδείξεις prntscreens από επιταγές, εμβάσματα κτλ. είτε όχι) δεν θα σου πούνε τη μεθοδολογία που εργάζονται. Πιθανόν να προωθείς τα καλύτερα προϊόντα, με τα καλύτερα conversions αλλά με τον απόλυτα λάθος τρόπο.


Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως δεν υπάρχει το τέλειο πρόγραμμα αλλά πολλά καλά προγράμματα. Ένα από αυτά θα ταιριάζει σε εσάς, και δεν θα είναι απαραίτητα αυτό που είναι το καλύτερο για τον Α ή τον Β affiliate. Ιδιαίτερο σε μικρότερες σελίδες που υπάρχει και η δυνατότητα, προτείνεται να δοκιμάσετε όσο περισσότερο προγράμματα μπορείτε πριν κατασταλάξετε στο ένα που θα αποδώσει καλύτερα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια