Τι αναζητά ο κόσμος στο blog σας;

ti-anazita-o-kosmos-sto-blog-sas


Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή που μας παρέχει στατιστικά επισκεψιμότητας. Προσωπικά προτιμώ το Google Analytics για τις σελίδες μου. Εκτός από τα νούμερα όμως, καλό είναι να δίνουμε προσοχή και στα keywords, τις λέξεις κλειδιά δηλαδή, που πληκτρολογεί ο κόσμος στις μηχανές αναζήτησης και τελικά επισκέπτεται το blog μας μέσω αυτών.


Αν τα παρατηρήσουμε για λίγο καιρό, θα καταλάβουμε ποια είναι τα σημαντικά θέματα στο blog μας, θα καταλάβουμε τι κάνει το blog μας να ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλες ιστοσελίδες.


Για παράδειγμα, αρκετός κόσμος επισκέπτεται συνεχώς το προσωπικό μου Blog, το seomarketing.gr αναζητώντας πληροφορίες για την κατασκευή κεριών. Τα βοηθήματα σχετικά με την κηροπλαστική, τα είχα γράψει αρκετό καιρό πριν. Παρ’ όλα αυτά, παραμένουν στην πρώτη γραμμή των αναζητήσεων.


Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ο κόσμος τα θεωρεί αρκετά χρήσιμα. Με προκαλούν να συνεχίσω να γράφω σχετικά με την κηροπλαστική. Ψάχνουν πληροφορίες στο ίντερνετ και οι μηχανές αναζήτησης τους οδηγούν στο δικό μου χώρο.


Αυτό για εμένα, σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσω να γράφω σχετικά με το θέμα. Φυσικά δε μιλάμε για κατάσταση εξαναγκασμού. Τίποτα δε θα πρέπει να σας “εξαναγκάζει” να γράφετε. Μου αρέσει η κηροπλαστική, είναι κάτι που αγαπάω. Δεν είναι δύσκολο να γράφω σχετικά κείμενα για κάτι που είναι κομμάτι του εαυτού μου.


Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ακόμα κόσμος που έρχεται σε εμένα αναζητώντας να βρει ερωτικά φίλτρα και μαγικά ματζούνια. Φταίει και το όνομα του blog για αυτό που τους μπερδεύει. Δε με ευχαριστούν αυτές οι επισκέψεις, με στεναχωρούν. Το εντιμότερο σε αυτή την κατάσταση είναι να τους απομακρύνω από το blog μου. Είναι ένα κομμάτι επισκεψιμότητας που δε το επιθυμώ ακόμα κι αν ανεβάζει τα νούμερα.


Όπως βλέπουμε, τα keywords μπορούν να μας φανούν πολύ χρήσιμα για να κατευθύνουμε το περιεχόμενο των κειμένων μας προς κάποια θεματολογία και να τα απομακρύνουμε από κάποια άλλη που δε μας κάνει να νιώθουμε άνετα.


Για παράδειγμα, αν σας ενοχλεί που αρκετός κόσμος έρχεται στο Blog σας αναζητώντας τα top keywords όπως διάφορες ακατάλληλες λέξεις ερωτικού περιεχομένου που σαφώς δεν γίνεται να τα γράψω για λόγους ευπρέπειας, απλώς εξαφανίστε αυτές τις άσεμνες λέξεις από τα κείμενα σας. Κανένας δεν θα ψάξει για τούτες σε ένα κείμενο που δεν έχει αναφορά σε ένα άρθρο με άσχετη θεματολογία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια