Όσα με ρωτάτε για τις πληρωμές του AdSense

osa-me-rotate-gia-tis-pliromes-tou-adsense


Κατά καιρούς, αρκετά άτομα μου στέλνουν e-mail για να με ρωτήσουν διάφορα πράγματα σχετικά με τις διαφημίσεις Google AdSense και τη διαδικασία της πληρωμής τους.


Άσχετα με όσα διαβάζουμε σε ξενόγλωσσες ιστοσελίδες, πολλές φορές νιώθουμε την ανάγκη να ρωτήσουμε ένα άτομο που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε και κυρίως ένα άτομο που έχει προσωπική εμπειρία με τις διαφημίσεις adsense.


Συγκέντρωσα λοιπόν, τις ερωτήσεις που μου κάνετε συχνά για να τις παρουσιάσω συγκεντρωμένες εδώ:


Μπορώ να βγάλω χρήματα από το blog μου με διαφημίσεις AdSense; Ναι μπορείς. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεις πλούσιος. Εκτός βέβαια και αν έχεις στην κατοχή σου κάποιο ιστότοπο με τεράστια επισκεψιμότητα, δηλαδή με εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα.


Πόσα χρήματα μπορώ να βγάλω; Από καθόλου μέχρι πάρα πολλά. Αυτό εξαρτάται από την επισκεψιμότητα σου, την ποιότητα των κειμένων σου και πάρα πολλούς άλλους παράγοντες.


Πόσα χρήματα βγάζεις κάθε φορά που κάποιος πατάει μια διαφήμιση AdSense; Δεν υπάρχει σταθερό ποσό. Εξαρτάται από την κάθε διαφήμιση. Έχω δει κλικ που δίνουν 0,01$ μέχρι και κλικ που δίνουν 1,50$. Ο συνηθισμένος μέσος όρος κυμαίνεται μεταξύ 0,10$ – 0,30$.


Α ωραία! δηλαδή αν εγώ και οι φίλοι μου πατάμε κάθε μέρα στις διαφημίσεις μπορώ να βγάλω πολλά λεφτά; Αν πατάς τις διαφημίσεις σου ή ζητάς από τους φίλους σου να πατάνε στις διαφημίσεις σου το πιθανότερο είναι να μη βγάλεις καθόλου χρήματα, μια και η Google είναι πιο έξυπνη από εσένα και θα σου δώσει τα παπούτσια στο χέρι.


Πως είσαι σίγουρος πως δεν είναι απατεώνες και τελικά δεν σου στέλνουν τα χρήματα που κερδίζεις. Εμένα μου τα έστειλαν, όπως και στους υπόλοιπους λογαριασμούς άλλων χρηστών. Και αυτό συμβαίνει διότι η Google είναι μία τεράστια εταιρεία που δεν διακινδυνεύει τη φήμη της, κλέβοντας τα χρήματα των πελατών της που την εμπιστεύονται, επειδή θα πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο και θα δεχτεί τεράστιο πρόστιμο από τις αρμόδιες αρχές, τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που είναι η έδρα της, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν δείχνει καμία ανοχή σε απάτες στο διαδίκτυο.


Κάθε πότε σου στέλνουν χρήματα; Από τη στιγμή που θα προσθέσεις το Pin, σου στέλνουν χρήματα κάθε φορά που θα συμπληρώσεις 75 δολάρια, εκτός και αν ζητήσεις να σου τα κρατάνε μέχρι να συμπληρωθεί ένα ικανοποιητικό ποσό, και έπειτα κάνεις ανάληψη των χρημάτων που συγκεντρώθηκε.


Και τι είναι το pin; To pin είναι ένας κωδικός. Όταν συμπληρώσεις τα πρώτα σου 50 δολάρια σου τον στέλνουν στη διεύθυνση που έχεις δηλώσει ταχυδρομικά, για να επιβεβαιώσουν πως έχεις δώσει τα πραγματικά σου στοιχεία. Τον κωδικό αυτό πρέπει να τον πληκτρολογήσεις στο σημείο που σου ζητάνε.


Ωραία κοντεύω να συμπληρώσω τα 75 δολάρια, τι πρέπει να περιμένω; Θα περιμένεις να δεις ένα σύνδεσμο στο λογαριασμό σου, όπου θα σε ενημερώνει πως έχουν στείλει την επιταγή σου.


Η επιταγή έρχεται από Αμερική; Καθυστερεί πολύ; Η επιταγή έρχεται από την Ιρλανδία μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Σε εμένα ήρθε σε τρεις ημέρες.


Τι επιταγή είναι; Σε τι νόμισμα; Το νόμισμα που επιθυμείς το δηλώνεις στο λογαριασμό σου. Η επιταγή είναι της τράπεζας CITIBANK.


Δηλαδή πρέπει να καταθέσω την επιταγή στη CITIBANK; Mπορείς να την καταθέσεις σε όποια τράπεζα έχεις λογαριασμό. Τα χρήματα εμφανίζονται αμέσως στο λογαριασμό σου, αλλά είναι διαθέσιμα μετά από λίγες ημέρες.


Εσύ που την κατάθεσες; Στη Eurobank.


Γιατί επέλεξες τη Eurobank; Γιατί οι υπάλληλοι του τοπικού υποκαταστήματος μου προσφέρουν άψογη, γρήγορη, εξυπηρέτηση και δε με κοιτάνε σαν ufo όταν τους μιλάω για διαδικτυακές συναλλαγές, προπληρωμένες κάρτες και Internet.


Έχω και άλλες ερωτήσεις για τα AdSense, θα μου απαντήσεις; Και φυσικά. Με μεγάλη χαρά. Απλά το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να γράψεις την απορία σου κάτω στα σχόλια και εγώ θα σου εξηγήσω αναλυτικά τι ενδείκνυται να κάνεις.


AdSense, αποκλείστε τις διαφημίσεις που σας ενοχλούν


Αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε τα AdSense ώστε να κερδίζετε χρήματα από το blog ή την ιστοσελίδα σας. Προσθέσατε τον κώδικα που έπρεπε, όμως εδώ και καιρό μοιάζει να σερβίρει συνεχώς τις ίδιες διαφημίσεις ή σερβίρει διαφημίσεις που για κάποιον λόγο δεν τις θέλετε στο blog ή στην ιστοσελίδα σας.


Δυστυχώς δεν έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε τις διαφημίσεις που θα εμφανίζονται στο blog σας. Έχετε όμως τη δυνατότητα να αποκλείσετε αυτές που ΔΕΝ θέλετε να εμφανίζονται στο blog σας μέσω του φίλτρου ανταγωνιστικής διαφήμισης.


Η κανονική του χρήση, είναι να μην εμφανίζει στους ιστοχώρους σας διαφημίσεις από ανταγωνιστικά blog ή site. Σαφέστατα θα ήταν παράλογο να είστε αναγκασμένοι να διαφημίζετε τον ανταγωνιστή σας.


Μέσω αυτής της δυνατότητας όμως, μπορείτε να αποκλείσετε οποιαδήποτε διαφήμιση θεωρείτε ενοχλητική.


Ανοίξτε τη σελίδα των AdSense και επιλέξτε την καρτέλα Ρυθμίσεις AdSense. Από εκεί θα δείτε την επιλογή Φίλτρο Ανταγωνιστικής Διαφήμισης. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να προσθέσετε στο πινακάκι που υπάρχει εκεί τα site που δε θέλετε να εμφανίζονται στις διαφημίσεις σας.


Μπορεί να καθυστερήσει μερικές ώρες μέχρι να δει τις αλλαγές, γι’ αυτό καλό είναι να έχετε υπομονή.


Και φυσικά, αν δεν έχετε ακόμα AdSense…


Adsense, τα συχνότερα λάθη που κάνουμε


Ουσιαστικά, φέτος μοιάζει να είναι η χρονιά που η Google θα αρχίσει να οργανώνει το διαφημιστικό πρόγραμμα Adsense για την Ελλάδα. Όσο περνάει ο καιρός θα βλέπουμε περισσότερες ελληνικές ιστοσελίδες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Google.


Όσο εύκολο είναι όμως να ξεκινήσεις με τα Adsense, άλλο τόσο εύκολο είναι να βρεθείς έξω από την πόρτα ξαφνικά. Συνήθως δε καθόμαστε να διαβάσουμε τους όρους χρήσης διάφορων υπηρεσιών κι αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μας οδηγεί σε προβλήματα.


Ξεκινώντας κι εγώ να πειραματίζομαι με τα adsense για περιεχόμενο στην προσπάθεια μου να καλύψω ένα μέρος των εξόδων του BlogSpace, άρχισα να αναζητώ διάφορες πληροφορίες. Αυτό που κατάλαβα από όσα διάβασα ως τώρα, είναι πως αρκετά μεγάλος αριθμός ιστοσελίδων έχει αποκλειστεί από την Google λόγω παραβίασης των όρων χρήσης.


Θεωρώ πως είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος τις λανθασμένες κινήσεις που θα τον οδηγήσουν στον αποκλεισμό, πριν ακόμα ξεκινήσει να ασχολείται με τα adsense.


Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα τα συχνότερα λάθη που δεν συγχωρεί η Google.


  1. Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να κάνετε κλικ στις διαφημίσεις της ιστοσελίδας σας. Μη χρησιμοποιήσετε με κανέναν τρόπο script για να πολλαπλασιάσετε τα έσοδα σας παράνομα. Εκτός του ότι είναι ανήθικο να πληρώνει κάποιος άλλος για να παίζετε εσείς, η Google μπορεί εύκολα να το καταλάβει και να σας δώσει τα παπούτσια στο χέρι. Με αυτόν τον τρόπο έχουν αποκλειστεί χιλιάδες ιστοσελίδες.
  2. Μην τροποποιείτε τον κώδικα των διαφημίσεων.
  3. Μη χρησιμοποιείτε περισσότερα από 3 ad unit, 1 ad links και 2 adsense search boxes στην ίδια σελίδα. Ακόμα κι αν χρησιμοποιήσετε περισσότερα από 3 ad unit δεν θα εμφανιστούν.
  4. Μην χρησιμοποιήσετε άλλες διαφημιστικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες αναζήτησης περιεχομένου ανταγωνιστικής σελίδας, ειδικά αν η εμφάνιση τους μοιάζει με αυτή των adsense . Δεν το επιτρέπει η big mama.
  5. Μην προσπαθήσετε να δελεάσετε τους επισκέπτες σας να πατήσουν τα διαφημιστικά σας. Ο μόνος τίτλος που επιτρέπεται να τοποθετήσετε είναι σχετικός με τη λέξη διαφήμιση (διαφημιστικά, διαφημίσεις, sponsored links κλπ).
  6. Τα διαφημιστικά πρέπει να ανοίγουν στην ίδια σελίδα και όχι σε νέα κενή σελίδα. Αυτή είναι μια παράμετρος που πρέπει να προσέξετε αν έχετε ρυθμίσει όλους τους εξωτερικούς συνδέσμους να ανοίγουν σε νέες σελίδες.
  7. Μπορείτε να έχετε μόνο έναν λογαριασμό που θα τον χρησιμοποιείται σε διάφορες ιστοσελίδες σας. Μην δημιουργήσετε παράνομα περισσότερους λογαριασμούς. Εκτός του ότι είναι άσκοπο, η big mama έχει μάτια παντού και θα το καταλάβει.
  8. Μη χρησιμοποιείτε διαφημίσεις του Google σε σελίδες με παράνομο ή πορνογραφικό υλικό. Μπορεί αυτές οι σελίδες να έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αλλά η Google το απαγορεύει δια ροπάλου.
  9. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο 2 referral button ανά προϊόν για κάθε σελίδα σας.


Και φυσικά αν δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα λογαριασμό adsense, μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια