Alexa ranking (alexa.com). Δεν χρησιμεύει σε τίποτα

alexa-ranking-alexa-com

Αρκετοί αφελείς που τυγχάνει να έχουν δικό τους ιστότοπο ή ιστολόγιο έρχονται κατά καιρούς και με ρωτάνε πως θα αυξήσουν τεχνητά την κατάταξη τους στο Alexa ranking που ανήκει στην πλατφόρμα του alexa.com, αφού έχουν την πεποίθηση πως όσο ψηλότερα συγκαταλέγονται σε τούτη λίστα, τόσο περισσότερες διαφημίσεις θα αποκτήσουν. 

Όμως η πλειονότητα αυτών των ατόμων έχουν Μαύρα Μεσάνυχτα και δεν καταλαβαίνουν πως οι σοβαροί  διαφημιζόμενοι δεν ασχολούνται με δεδομένα που έρχονται από πηγές τρίτου μέρους που τυπικά δεν έχουν πρόσβαση, ούτε στο Google analytics, αλλά ούτε και στο Google search console, κάτι που ομολογουμένως σημαίνει ότι αυτά τα δεδομένα είναι αναξιόπιστα και τα αποτελέσματά τους βγαίνουν κατά προσέγγιση που τις περισσότερες φορές έχουν τεράστια απόκλιση από την πραγματικότητα.

Alexa ranking απόκτηση διαφημίσεων

Όσο πιο σύντομα κατανοήσετε ότι αυτού του είδους η κατάταξη δεν παίζει κανένα ρόλο στην μεγιστοποίηση των κερδών σας, τόσο πιο γρήγορα θα αφοσιωθείτε στον πραγματικό σας σκοπό, ο οποίος είναι να δημιουργείτε σε καθημερινή βάση καταπληκτικά άρθρα που θα εντυπωσιάζουν το ευρύ αναγνωστικό κοινό, ούτως ώστε να ξανά επανέλθουν στην διαδικτυακή σας τοποθεσία και την επομένη ή μεθεπόμενη μέρα, και κατά συνέπεια, έτσι να μεγιστοποιείται η επισκεψιμότητα σας, που επί της ουσίας είναι το βασικό διαπραγματευτικό χαρτί για να προσελκύσετε τα βλέμματα των διαφημιστών.

Να εξηγήσω κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό και έχει ιδιαίτερη αξία να ειπωθεί ώστε να πάρετε μία γεύση πως δουλεύει η διαφημιστική αγορά. Φερειπείν, σχεδόν όλα τα μεγάλα brand name ανά την υφήλιο, έχουν ένα αποκλειστικό τμήμα που ασχολείται μόνο με το μάρκετινγκ, πρόκειται για άτομα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το συγκεκριμένο αντικείμενο, και όταν απευθύνονται σε κάποιο ιστότοπο για να συζητήσουν εάν θα πληρώσουν για να αποκτήσουν διαφημιστικό χώρο, το πρώτο πράγμα που ζητάνε από τους διαχειριστές των site είναι να δουν τα στοιχεία του Google analytics, τουλάχιστον για τους τελευταίους τρεις μήνες, και σε καμία περίπτωση δεν κοιτούν το Alexa ranking.

Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιες γνωστές μάρκες απαιτούν από τους webmasters των ιστότοπων να βάλουν τον δικό τους κώδικα μέτρησης επισκεψιμότητας για μία δοκιμαστική περίοδο επτά ημερών, προκειμένου να βεβαιωθούν πως όλα βαίνουν καλώς και δεν διεξάγεται κάποια απάτη για να ανέβει τεχνητά ο όγκος επισκεψιμότητας, αφού ως γνωστόν σε ορισμένες περιπτώσεις δύναται να ξεγελάσεις ακόμη και το Google analytics χρησιμοποιώντας traffic bot τελευταίας γενιάς που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη.  Διαβάστε αυτό το σχετικό άρθρο «Ψεύτικη επισκεψιμότητα. Όχι στο website traffic bot» που σας εξηγώ αναλυτικά αυτό το θέμα

Alexa ranking προσωπική εμπειρία

Το 2009 περίπου, είχε έρθει ένας γνωστός μου που είχε αντικειμενικά ένα αξιόλογο ιστότοπο και φαγώθηκε να τον βοηθήσω ανεβάσει το Alexa ranking, και πιο συγκεκριμένα για την γεωγραφική περιοχή της Ελλάδος, και όχι οπουδήποτε αλλού, ούτως ώστε να πουλήσει μούρη στους χρήστες του, αφού τότε η πλατφόρμα alexa.com παρείχε σε όλους τους ενδιαφερόμενους webmaster το Alexa Rank Widget που εμφάνιζε αναλυτικές πληροφορίες για την κατάταξη του εκάστοτε site, ώστε να το βλέπουν οι επισκέπτες.

Επειδή δεν μπορούσα να του χαλάσω χατίρι, έψαξα διεξοδικά να βρω ποιες ιστοσελίδες πουλούσαν τέτοιες υπηρεσίες, αν ήταν αξιόπιστες και όντως πραγματοποιούσαν αυτά που υπόσχονταν. Εν τέλει μετά από κάποιες δοκιμές διαπίστωσα ότι αυτή η μεθοδολογία δουλεύει, δηλαδή όντως είχαν τις απαιτούμενες ικανότητες και τα εργαλεία να ανεβάσουν τεχνηέντως την κατάταξη.

Τελικά αυτός ο γνωστός μου, πλήρωνε περίπου για  τρία συνεχόμενα χρόνια αυτές τις αμφιλεγόμενες υπηρεσίες, από το 2009 μέχρι το 2012, δίχως όμως να έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα τούτη η μεθοδολογία, γιατί δεν μπόρεσε να πάρει καμία διαφήμιση μέσω αυτής της οδού. Αν και είχε ποιοτικό υλικό, η επισκεψιμότητα του δεν ήταν τεράστια, με αρνητικό πρόσημο να μην μπορεί να προσελκύσει τους διαφημιστές. 

Έτσι τα λεφτά που επένδυσε υποτίθεται για να ανεβάσει το κύρος του ιστότοπου του και να πάρει λεφτά από τις διαφημίσεις, αποδείχτηκε τελικά πως ήταν ένα αποτυχημένο εγχείρημα, και το μόνο που κατόρθωσε ήταν να πετάξει πάνω από 10.000 ευρώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα απλά για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του, και τίποτα περισσότερο. Τα γούστα και η τρέλα πληρώνονται.

Alexa Browser Extension

Επίσης, χρήζει άξιο αναφοράς το γεγονός ότι μπορείτε και μόνοι σας να ανεβάσετε την κατάταξη σας, εγκαθιστώντας την επέκταση Alexa Browser Extension στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome ή Mozilla Firefox, και μετέπειτα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκέπτεστε το website σας σε καθημερινή βάση, και κάπως έτσι θα φτάσετε περίπου σε βάθος τριμήνου τις 300.000 global ranking. Αλλά να θυμάστε πως αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται κάθε μέρα και όχι οπότε σας καπνίσει.

Επιπρόσθετα ζητήστε από φίλους και γνωστούς να κάνουν το ίδιο πράγμα, αλλά οφείλετε να έχετε κατά νου ότι είναι αναγκαίο να τους εξηγήσετε ότι δεν πρέπει να επισκέπτονται τους ανταγωνιστικούς ιστότοπους με τους οποίους αγωνίζεστε στην ίδια κατηγορία, διότι θα είναι σαν να τους ενισχύεται άθελα σας, και πρακτικά να μην αποδίδει αυτή η προσπάθεια για τα συμφέροντά σας.

Buy alexa ranking. Improve and Increase Alexa Rank

Όσοι από εσάς τους μερακλήδες που διαβάζετε το παρόν άρθρο δεν σας έπεισαν τα γραφόμενα μου στις παραπάνω ενότητες, και εξακολουθείτε να θέλετε αυξήσετε την κατάταξη σας για να ικανοποιήσετε τον εγωισμό σας, τότε απλά βάλτε τις εξής αγγλικές φράσεις «Buy alexa ranking», «Improve and Increase Alexa Rank» στη μηχανή αναζήτησης της Google και θα σας εμφανίσει διάφορες ιστοσελίδες που πουλούν τέτοιες υπηρεσίες ώστε να υλοποιήσετε τον καημό σας.

Εννοείται πως προσωπικά είμαι είμαι κάθετα αντίθετος με τέτοιου είδους πρακτικές, και σας συνιστώ να μην ασχοληθείτε καν, προφανώς γιατί δεν αξίζει τον κόπο. Ωστόσο το τι θα κάνει ο καθένας τη ζωή του είναι καθαρά δικό του ζήτημα και κανένας δεν μπορεί να επιβάλεις στον άλλον πως θα πορευτεί την επιχειρηματική του πορεία.

Παρακάτω θα σας παραθέσω μερικές ενδεικτικές τιμές που κοστίζουν αυτά τα πακέτα, τα οποία συνήθως είναι συνδρομητικά ώστε να έχει διάρκεια αυτό το πράγμα. 

Alexa Ranking Packages

  • 500.000: $39,99 every moth
  • 300.000: $49,99 every moth
  • 100.000: $69,99 every moth
  • 80.000: $99,99 every moth
  • 50.000: $159,99 every moth
  • 30.000: $249,99 every moth
  • 20.000: $349,99 every moth
  • 10.000: $749,99 every moth
  • 8.000: $1.299,99 every moth
  • 7.000: $1.599,99 every moth
  • 6.000: $1.899,99 every moth
  • 5.000: $2.199,99 every moth
  • 4.000: $2.499,99 every moth
  • 3.000: $2.699,99 every moth
  • 1.000: $3.699,99 every moth

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια